2008. december 11., csütörtök

CSEMEGÉZÉS

„Egyelőre három beadvány érkezett az Alkotmánybírósághoz a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló, jövőre életbe lépő törvény megsemmisítéséért. A benyújtók: a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a KDNP és az MDF. Hiába ad azonban igazat bármelyiknek a testület – amely vélhetően még az idén napirendjére tűzi a kérdést –, a kormány a parlamentnek benyújtott polgári törvénykönyv tervezetébe is belefoglalta a történelmi egyházak és több civilszervezet roszszallását kiváltó intézményt, így, amennyiben azt az Országgyűlés elfogadja, mégis bevezethetik.”

A kormány törvényerőre emelné a családellenességet – Magyar Hírlap, 2008. október 17.

„»Meg kell próbálnom, hogy írjak egy filmmusicalt Ben Stillernek«. »Egy broadway-i fickóról szól, aki homoszexuális, AIDS-es, vissza kell térnie és szembe kell néznie a feleségével meg a gyermekeivel, akiket elhagyott. Nagyon mulatságos « – mesélte el a sztorit a GQ férfimagazin online kiadásában megjelent interjúban.”

Elton John melegmusicalt írt – Hírextra, 2008. október 17.

„…ötmillió koronát kap, de nem fejenként, hanem összesen a HIV-vírust felfedező két francia, Françoise Barré-Sinoussi és Luc Montagnier. A HIV által okozott AIDS ma a második legtöbb halálos áldozatot követelő fertőző megbetegedés – az első a fertőző májgyulladás –, illetve az ötödik leggyakoribb halálok. Eddig 25 millió ember halálát okozta a kór. (Magyarországon 2007 végéig 1123 férfi, 200 nő és 162 anonim beteg esetében mutatták ki a HIV-fertőzést.) Így érthető, hogy mi a jelentősége a két kutató felfedezésének.”

Víruskutatóké az orvosi Nobel-díj – Népszabadság, 2008. október 18.

„A bejegyzett élettársi kapcsolatot már kiverekedték maguknak, semmi sem drága, hogy a társadalmat szembeállítsák »mindazokkal a zsidókeresztény kinyilatkoztatásokon alapuló szellemi, erkölcsi értékekkel, amelyek nemzeti kultúránk lényegéhez tartoznak«. A behódoló hatalom pedig olyan együttélési formákat legitimál, amelyek »életszerűtlenségét, destruktivitását, válság- és káoszteremtő képességét a történelem többször is bizonyította«.”

Czene Gábor a Hit Gyülekezete írását idézi: Hites brutál – Népszabadság, 2008. október 18.
„Egy brit bíróság hétfőn életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte azt a homoszexuális brit szakácsot, aki megölte volt szeretőjét, és a férfi néhány darabját meg is sütötte. A Mr Gay UK meleg szépségverseny egykori győztese leghamarabb harminc év múlva szabadulhat.”

Életfogytiglant kapott a meleg szépségkirály – Hírszerző, 2008. október 21.

„Szenzációs felfedezést tettek amerikai kutatók: hím bogarak közösülése is eredményezhet utódot. Igaz, hogy később egy nőstényre is szükség van. A rovarok között gyakori a homoszexuális közösülés, és a kutatók már régóta próbálják megmagyarázni, hogy ennek mi lehet az evolúciós oka. Amikor legutóbb laboratóriumban vizsgáltak lisztbogarakat a bostoni Tufts Egyetem munkatársai, megfigyelték, hogy két hím bogár közösülésekor némelykor előfordul, hogy az egyik a másiknak átadja a spermáját, és ez a bogár az így ráragadt spermát, amikor később egy nősténnyel párzik, átadja neki, a saját spermája helyett. Tehát közvetett módon történik a nőstény megtermékenyítése.”

Homoszexuális aktusból is lehet utód! – Stop, 2008. október 21.

„Jogerősen másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt hivatalos személy elleni erőszak és társtettesként elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság kedden egy férfit, aki a melegfelvonuláson macskakővel dobálta a rendőröket. (…) Az elsőfokú bíróság előtt a vádlott elmondta, hogy kíváncsiságból ment el a melegfelvonulásra, majd ott csatlakozott az ellentüntetőkhöz. Mint akkor mondta, nem érez indulatot a melegek ellen. Ezzel szemben bírói kérdésre válaszolva közölte, a tüntetésen többször kiabálta, hogy »mocskos buzik!«. A férfi azzal magyarázta tettét, hogy nyugtatók hatása alatt állt, amelyeket munkahelyi és párkapcsolati problémája miatt szedett.”

„Mocskos buzik!” – macskakővel dobálta a melegeket a kíváncsi férfi – Atv, 2008. október 21.

„Beszélnünk kell azokról a férfiakról, akikbe egy kicsit több érzelem szorult, mint a többségbe, talán kissé már nőiesek is. Nem, a külsejükben, a hangjukban semmi nem látszik. Nem homoszexuálisak. Ők azok a bizonyos »édes fiúk«. Ha ismersz olyat, aki halálosan megbízható, és már az első pillanatban érzed, hogy a második randira is eljön, a szexuális teljesítménye pedig ránézésre is lapos, akkor ő lesz az! (…) Mi a legnagyobb baj, amitől ezek a srácok szenvednek? A magabiztosság hiánya. Nincs merszük előhozakodni saját magukkal, a problémáikkal. Nehéz feladat Hódítóvá válniuk… Messze állnak a sikeres, ellenállhatatlan kisugárzású társaiktól. És hogy a nők miért nem vonzódnak hozzájuk? Mert túl könnyű őket megszerezni.”

Mi a baj a jófiúkkal? – Hírextra, 2008. október 22.

„Az AIDS legjobb ellenszere a cékla, a fokhagyma, az olívaolaj és az édesburgonya, a megelőzésnek pedig a mosakodás – ez volt évekig a Dél-afrikai Köztársaság kormányának álláspontja. (…) A szeptemberben beiktatott új elnök, Kgalema Motlanthe egyik első intézkedéseként menesztette a fent említett táplálkozási tanácsai miatt Dr. Céklának gúnyolt egészségügyi minisztert, Manto Tshabalala-Msimangót. Utódja Barbara Hogan lett, aki sietett leszögezni: az országban prioritásként kell kezelni a HIV megelőzését és kezelését, és elismerte, hogy a HIV vírus okozza az AIDS-et.”

Dr. Cékla nem gyógyítja az AIDS-t – Népszabadság, 2008. október 22.

„A popsztárt egyáltalán nem hozzák zavarba azok a híresztelések, miszerint a házassága azért futott zátonyra, mert Pink valójában a lányokhoz vonzódik. Állítása szerint kifejezetten jót tesz önbecsülésének az efféle feltételezés, és büszke rá, hogy ily módon úgy tekintenek rá, mint a melegtársadalom oszlopos tagjára. Pink egyébként megszokhatta már, hogy leszbikusnak kiáltják ki, hiszen karrierje elején, amikor még igencsak fiús volt a megjelenése, és az egész imidzsében volt valami „falu bikája” beütés; bizony nem ritkán és nem alaptalanul fejtegették, hogy vajon melyik nem kelti fel jobban az érdeklődését.”

Megasztár a melegek védelmében – Musicnews.com, 2008. október 23.

„Annyi máris kiszivárgott, a leendő tartományi kormány többet kíván foglalkozni az oktatással, enyhíteni fognak a viszonylag szigorú bajor gyülekezési törvényen, s a többi tartományhoz hasonlóan lépni fognak a homoszexuális-házasság irányába.”

A német nyelvterület lapszemléje – Magyar Nemzet, 2008. október 25.

„A fokvárosi Groote Schuur kórházban elvégzett operáció az első szervátültetés a világon, amelyben a donor és a befogadó egyaránt HIV-pozitív. A kórház a transzplantáció fellegvára, ott végezte el a világ első sikeres szívátültetését Christiaan Barnard dél-afrikai sebész.”

Elvégezték az első szervátültetést HIV-pozitív betegen – MTI, 2008. október 29.

„Oroszországban egyre furcsább részletek derülnek ki egy néhány napja történt gyilkossági ügyről. Két jezsuita pap az áldozat, és a nyomozás jelenlegi adatai arra utalnak, hogy homoszexuális »orgia« után haltak meg. Moszkvában egy kubai egyetemistát gyanúsítanak két jezsuita pap meggyilkolásával. A nyomozók a bűncselekmény hátterében szerelmi háromszöget sejtenek.”

Homoszexuális gyilkosság áldozata lett két moszkvai pap – Zoom.hu, 2008. november 2.

„A Timm férfinevet viselő televíziós adó az Astra Digital távközlési műhold segítségével az egész országban fogható lesz, s az előzetes értesülések szerint naponta többórás, egyebek között éjszakai programot nyújt. Később azonban már 24 órás műsort terveznek. A televíziónál 60 alkalmazott dolgozik majd, közülük 50 férfi, s a munkatársak kétharmada meleg.”

Startolt Németország első televíziós adója a melegek számára – Dunatv.hu, 2008. november 2.

„Az Apáczai Kiadó színháztermében tartották meg a Cigányvarázs elnevezésű, öt részből álló rendezvénysorozat harmadik eseményét. Köszöntő beszédében Harrach Péter, az Országgyűlés alelnöke elmondta, meg kell becsülnünk a cigányságban élő értékeket: a gyermek- és családszeretetet, az öregek tiszteletét, valamint azt, hogy a homoszexualitás és a drogfogyasztás sem elfogadott köreikben. »Ezeket a tulajdonságokat kellene eltanulnunk és észrevennünk, nem a sztereotípiákat. Mindenki feladata és felelőssége változtatni a cigányság helyzetén« – mondta.”

Sokat lehet tanulni a Cigányvarázsból – Magyar Hírlap, 2008. október 30.

„Heinz Fischer osztrák köztársasági elnök védnöksége alatt tartják Bécsben az európai melegszervezetek szövetségének (ILGA-Europe) idei, immár 12. konferenciáját – tudatta az MTI. A házigazda egyesület, a HOSI elnöke, Kurt Krickler szerint ez az első eset, hogy hivatalban lévő államfő védnököl egy ILGA-tanácskozás fölött.”

A melegek konferenciája Bécsben – 168 Óra, 2008. október 30.

„Az azonos neműek házasságának betiltásáról a keddi elnökválasztás napján mondtak véleményt a legnagyobb amerikai szövetségi állam lakói. Az újság által közölt, nem végleges adatok szerint (95 százalékos adatfeldolgozottság mellett)
a szavazók 52,1 százaléka a tiltás mellett, 47,9 százalék ellene foglalt állást. A döntés nyomán megkérdőjeleződik annak a becslések szerint 18 ezer homoszexuális párnak a házassága, amely az utóbbi hónapokban lépett frigyre.”

Mégsem házasodhatnak a melegek Kaliforniában – Népszabadság, 2008. november 5.

„A kaliforniai voksolók 52 százaléka (több mint 5,1 millió szavazó) döntött a tiltás mellett (…), amikor az Egyesült Államok nemcsak az elnök személyéről döntött, hanem az egyes államokban egyúttal számos állami szintű kérdésben kérték ki a szavazók véleményét. A melegházasságoktól elforduló Kalifornia ezzel csatlakozott ahhoz a 27 amerikai államhoz, amely törvényben zárja ki az azonos neműek házasságát. A konzervatív Arnold Schwarzenegger államában májusban tették legálissá a melegházasságot, s azóta ezrek éltek a lehetőséggel, akik most bizonytalannak érzik helyzetüket. Jerry Brown, az állam főügyésze ugyanakkor kijelentette, hogy az eddig megkötött frigyek továbbra is érvényesek maradnak.”

Félnek a melegek – Hírextra, 2008. november 6.

„Több városban, így Los Angelesben, San Franciscóban a több ezer tiltakozó egy része rendőrökkel is összecsapott annak nyomán, hogy a keddi népszavazáson a többség az egyneműek házasságának megszüntetése mellett foglalt állást. Melegjogi szervezetek ezt bírósági úton támadták meg, alkotmányellenesnek nevezve a döntést. A viszonylag meglepő szavazási eredményben figyelemre méltó, hogy zömmel (70 százalékban) az egyébként Obamára szavazó afroamerikaiak mondtak nemet a melegek házasságára.”

Áll a bál Kaliforniában – Népszabadság, 2008. november 7.

„Pszichológiai tesztekkel ellenőrizné a Vatikán a szeminaristákat, hogy megfelelnek-e a papi hivatás követelményeinek. Az erről szóló dokumentumot csütörtökön mutatták be, amelyet XVI. Benedek pápa hagyott jóvá. A teszt célja többek közt a homoszexuálisok vagy a problémás jelleműek kiszűrése.”

A Vatikán a pszichológiához fordul a papi hivatásokért – Hírszerző, 2008. október 30.

„Két fiatal svéd nő »házasodott össze« (…) a világhírű Tádzs Mahal közelében. Sandra és Sarah indiai szertartás szerint fogadtak egymásnak örök hűséget, noha az azonos neműek házasságát, sőt a homoszexualitást is tiltják az indiai törvények. A 19 éves Sandra és a 18 éves Sarah Agrában, a Mahadeva Síva templomban egymás nyakába akasztotta a virágfüzért, elmondta a fogadalmat, majd a »vőlegénynek« megfelelő Sandra párjának homlokát megjelölte az indiai asszonyokat jelölő cinóbervörös festékkel, és együtt hétszer megkerülték a családi összetartozást jelképező máglyát. A templom vezetője először nem akarta engedélyezni a szertartást, de aztán – miután a nők anyagi támogatást ígértek a templomnak – mégis hozzájárult. Dharm Dasz szerint a nők arról biztosították, hogy a svéd törvények lehetővé teszik a leszbikus házasságot.”

Leszbikus házasság a Tádzs Mahalnál – Hírszerző, 2008. november 3.

„Ha a homoszexualitás genetikai okokra is viszszavezethető, akkor mi lehet az oka, hogy kitartóan tovább öröklődnek azok a gének, amelyek ennyire ellentmondani látszanak a gyermekáldásnak? Erre a kérdésre vélt új választ találni korábbi kutatások és saját ikervizsgálatai alapján egy ausztrál kutatócsoport Bernard Zietsch vezetésével (…). Tételük szerint azok a gének, amelyek a férfiakat nőiesebbé, a nőket férfiasabbá teszik, termékenységi előnyökkel ruházzák fel tulajdonosaikat – persze leginkább csak addig a kényes határig, amely az illetőket elválasztja a homoszexualitástól. Bár a nőkről kevesebb ilyen kutatási eredmény gyűlt össze, a férfiak esetében az ausztrál kutatók úgy értelmezik az adatokat, hogy egyes nőiesnek tartott tulajdonságok – gyengédség, tapintat, kedvesség – egyúttal a jó férj tulajdonságai is. Ennek nem mond ellent az, hogy a nők szívesen keresnek kalandot macsóbb férfiakkal, elvégre a gyermekek apái még manapság is többnyire a férjek. Az öröklődő termékenység további genetikai nyomaira utal a kutatók szerint, hogy majdnem ötezer iker kikérdezése után azt tapasztalták: több szexuális partnerük van azoknak a heteroszexuálisoknak, akiknek homoszexuális az ikerpárjuk.”

Genetikailag kódolt homoszexualitás és öröklödő terméketlenség? – HVG, 2008. november

„Amikor a nyolcvanas évek elején betört hazánkba is az AIDS-járvány híre, törékeny alkata ellenére Hollán Zsuzsa volt a hazai vérellátás nagyasszonya. (…) …fiatalos frissességgel ismerte fel a veszélyt, és jórészt szakmailag pontos, valamint humánus hozzáállásának, no meg befolyásának – 1988-tól évekig ő vezette az AIDS-egyesületet is – köszönhető az a korszerű megelőzési szemlélet, amely az ország AIDS elleni védekezését kezdetben jellemezte, s amely az azóta lerongyolódott megelőzési stratégia ellenére is megőrzött valamit előnyeiből.”

Hollán Zsuzsa halálára – Népszabadság, 2008. november 3.

„Barbara Broccoli, aki több mint tíz éve producere a brit titkosügynökről szóló filmeknek, elképzelhetőnek tart egy színes bőrű James Bond figurát, de azt nem, hogy az ügynök homoszexuális legyen.”

James Bond: színes bőrű lehet, de homoszexuális nem – MTI, 2008. november 6.

„Furcsa éneklésbe torkollott a Forma–1-es Brazil Nagydíj utáni bulizás. Rubens Barrichello és Felipe Massa dalban ócsárolta Michael Schumachert. (…) A brazil pilóta a Sao Pauló-i »Disco « bárban szórakozott többek között a feleségével, Felipe Massával és annak kedvesével. A Honda versenyzője több ital elfogyasztása után egyszer csak magához vette a mikrofont, rátette a kezét Massa vállára, és azt kezdte énekelni, hogy »Schumacher viado«, magyarul Schumacher buzi. Ezután odatartotta Massa és a többiek elé a mikrofont, akik először kissé meglepődtek, majd ők is vele »daloltak«, többször megismételve a rigmust.”

Botrány: Schumi, te buzi! – Vezess.hu, 2008. november 7.

„Az Egyesült Államokban nemigen akad olyan hét, amikor egy-egy tévében látott jelenet miatt ne emelnék fel a szavukat a szülők, a különböző nemzetekhez tartozók vagy mondjuk a melegek. A panaszok sokszor indokolatlannak tűnnek, de ennek megítélése persze leginkább azok dolga, akik az adott csoporthoz tartoznak. Most éppen Bart Simpson ősi ellensége, a rosszcsont Nelson Muntz került a támadások kereszttüzébe: a Simpson család halloweeni különkiadásában ugyanis azzal minősítette társa, Milhouse viselkedését, hogy »that’s so gay«, vagyis »ez olyan buzis«. A kifejezés az adott kontextusban negatív értelmet kapott, bár az alkotók részéről valószínűleg nem volt benne sértő szándék.”

A Simpson családot támadják a melegek – Origo, 2008. november 6.

„A leszbikus Lindsay és a korántsem szingli Justin egy kanapén esett egymásnak. Lindsay Lohan szeret hencegni szexuális kalandjaival – legalábbis ezt mesélte az amerikai Star magazinnak egy, az énekesnőhöz közelálló forrás. A bennfentes azt is elárulta, az egyik sztori szerint, amivel Lindsay előrukkolt, az (elvileg leszbikus) énekesnő Justin Timberlake-kel is megismerkedett kicsit közelebbről… ”

Egy éjszakás kalandba keveredett a két sztár! – Hirado.hu, 2008. november 10.

„A nemrégiben újjáalakult Boyzone szeptemberben kilenc év után adott ki új kislemezt, s a Love You Anyway klipjében egy meleg pár is szerepel. A pár egyik tagját maga Stephen Gately alakítja, klipbeli barátja szerepére pedig egy színészt szerződtettek. Az együttes többi tagja női partnerrel szerepel a romantikus videóban, amelyben az első terv szerint mindenki valódi párjával lett volna látható, de a barátnők (és Gately barátja) nem vállalták a szerepet. Akilenc éve bevallottan meleg kapcsolatban élő Gately elárulta: elsősorban a zenekar többi tagja ragaszkodott a fiú-fiú pár bemutatásához a klipben.” (a képre klikkelve megnézheted a videót a YouTube-on)

Boyzone: minden tag támogatta a melegvideót – Est.hu, 2008. november 14.

„…kettősség figyelhető meg a meleg férfiak párkereső viselkedésében: Egyrészt megmutatkozik egy, a testi nemükre jellemző erőteljes szexualitás iránti igény. Az egyéni igényeknek megfelelő vágykeltő testi jellegzetességeket olyan nyíltan fogalmazzák meg, ami a heteroszexuális férfiaknál csak a szexpartnerkereső hirdetésekre jellemző. Másrészt megfigyelhető a nőkre – akár hetero-, akár homoszexuálisok – jellemző erős vágy is a bensőséges, elfogadó, kölcsönös kapcsolatok iránt is, sőt ez iránti igényük kinyilvánításában még a heteroszexuális nőknél is sokkal bőbeszédűbbek, és csak alig maradnak le a homoszexuális nőkhöz képest.”

Hajós Anett: Ha te más vagy, mást szeretsz? Homoszexuális párválasztási stratégiák –Házi-Patika.com, 2008. november 15.

„Kelemen Anna az RTL Klub stúdiójában kelt jó barátja, Steiner Kristóf védelmére, aki a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban Delhusa Gjon állandó zaklatásának van kitéve. Kelemen elmondta, Delhusa rosszul választott magának ellenséget a társaságból, Steiner lelkileg borzasztó erős.”

Kelemen Anna kiosztotta Delhusát az állandó buzizás miatt – Velvet, 2008. november 4.

„Kristóf elmesélte, mikor vált egyértelművé, hogy Delhusával még sok baj lesz: »Még be se értünk a táborba, amikor az egyik fényképezésnél úgy állt be a képre, hogy teljesen kitakarta Keleti Andit, és amikor szóltunk neki, kifakadt Andira, és a következőket mondta: Menj a picsába! Mit akarsz? Leszopjam a Kristófot?«”

Delhusa: Mit akarsz? Lesz*pjam Kristófot? – Stop, 2008. november 15.

„Egy brit meleg-társkeresőoldal szavazása alapján a leszbikusok Drew Barrymore-ral randiznának a legszívesebben, írja a yeeeah.com. A színésznő a szavazatok 49 százalékát szerezte meg, a második az utóbbi időben smink nélkül riogató Kate Moss lett, míg a harmadik helyen a nagy visszatérő, Britney Spears végzett. A lista legmegdöbbentőbb eleme azonban nem más, mint a hatodik helyezett Amy Winehouse. Természetesen az oldal megkérdezte a homoszexuális férfiakat is, hogy kivel töltenének el egy meghitt estét kettesben, és a szavazataik alapján az első helyezett Jude Law, a második Robert Downey Jr, a harmadik pedig Colin Farrell lett.”

Drew Barrymore-ral randiznának legszívesebben a leszbikusok – Velvet, 2008. november 10.

„A beteget egyidejűleg leukémia és AIDS miatt is kezelték a steiglitzi klinikán. A hematológus specialista Hütter először a leukémia ellen kemoterápiás kezelést alkalmazott, majd csontvelő-átültetést. A HIV vírus ekkor tűnt el a páciens szervezetéből annak ellenére, hogy a férfi abbahagyta az AIDS elleni gyógyszer szedését. Felvetődött: meg lehet-e az AIDS-t ily módon fékezni? Gero Hütter arra készül, hogy terápiáját egy orvosi szaklapban hozzáférhetővé tegye.”

Szenzációs AIDS-gyógyulás – Népszabadság, 2008. november 13.

„Egyébként nekem az a véleményem (de ez is csak egy vélemény a sok közül), hogy aki azt gondolja, hogy csak a heteroszexuális kapcsolatoknak van létjogosultságuk, az korlátolt. Elhiszem, hogy biológiailag a szexualitás célja a nemzés, no de hál’ istennek nem csak a biosz van…”

Lehet, hogy leszbikus vagyok? – Soma Mamagésa válaszol – Nők Lapja Café, Soma, 2008. november 13.

A Háttér Archívum anyagainak felhasználásával összeállította: N. S.
archivum@hatter.hu

Nincsenek megjegyzések: