2008. december 5., péntek

Funny Carrot

A budapesti éjszaka nélkülözhetetlen figurája, Lola, újra a pult mögött áll. Habár korábban a visszavonulást fontolgatta, és masszőrként tevékenykedett, belátta, hogy az ő habitusára inkább valamelyik melegbár hangulatkeverő mixereként van szükség. Az újranyíló Crazy Carrotban várja a vendégeket mindennap este 7-től hajnalig.

Ha egyelőre ismeretlenül hangzik a bolondos név (amely egyébként nem igazán utal a fekete-lila színekkel komponált hely elegáns jellegére) az csak azért van, mert korábban Darlingként vált népszerűvé a kicsi, galériás, barátságos bár a Szép utcában. Közvetlenül a Habroló szomszédságában áll, így ha valakinek elege van az édességből, és inkább sárgarépát rágcsálna, csak átugrik egy ajtóval odébb. Egyik szórakozóhelyen sincs belépő, sem kötelező fogyasztás, így szabadon lehet ingázni, ami – tudjuk – a melegéjszaka nélkülözhetetlen velejárója. (Az ember mindig azt gondolja, hogy az adoniszok, valamint a nagy Ő éppen a másik diszkóban, szaunában, mulatóban tartózkodik, úgyhogy folytonos rohanás az életünk). Itt van tehát ez az őrült zöldség, s vele Lola, hogy egy újabb helyszín színesítse az éjszakánkat.

Hogyhogy visszatértél? Amikor utoljára találkoztunk, azt mondtad, hogy masszőr leszel.

– Most is masszőrködöm délutánonként. A visszatérésem úgy történt, hogy egy jómódú német üzletember barátom megkeresett a Darling bezárása után, hogy jó lenne, ha újra megnyitnánk, mert ez volt a kedvenc szórakozóhelye. Meg is állapodtunk, de az utolsó pillanatban visszalépett. Hát, mondom, ha már belevágtam, nem hagyom ezt a projektet kárba veszni. Megkerestem öt jómódú meleget, de egyik sem volt hajlandó befektetni. Végül egy gyerekkori vendéglátós barátom szállt be az üzletbe, és most itt vagyok.
Jópofa az elnevezés, de sehol egy sárgarépa.

– Még nem tükrözi a berendezés, mert semmi nem olyan vicces, de a logónk egy lila sárgarépa lesz.

Ezentúl születésnapodra biztos egy csomó sárgarépát fogsz kapni ajándékba.

– Nem bánom. Legfeljebb ha megbukik a bár, nyitok egy zöldségkereskedést.

Szabad ilyenkor, ebben a válságterhes időben új vállalkozásba kezdeni?

– Amikor még terveztük, akkor szó sem volt erről a gazdasági válságról, de ettől függetlenül azt hiszem, hogy helyt tudunk állni. Az emberek szórakozni vágynak, úgyhogy nem hiszem, hogy csődbe mennénk. Miután a melegek zöme egyedülálló vagy legalábbis gyermektelen, nem ülnek állandóan otthon. A régi darlingos vendégek már kukkantgatnak vissza, csak azt sajnálják, hogy nem Darling lett megint a neve. A névváltoztatás viszont a stílusváltást is jelzi. A Darling felidézi a múltat, a sötétszobát, prostitúciót, és én ezt nem szeretném folytatni.

Pedig sok embert idevonzott.

– Ez igaz, de a prostitúció magával hozza a bűnözést is.

Kik fognak idejárni?

– Azt a közönséget céloztam meg, akik szeretik a retró zenét, és szeretnek ezekre a dallamokra mulatni. Sehol máshol nem szól ilyen jellegű muzsika, ezért úgy döntöttem, hogy én meghonosítom. Itt biztos, hogy nem fog senki technót hallgatni.

Nagyjából végigdolgoztad az összes létező budapesti melegbárt, ugye?

– A Capellában, a Mysteryben, az Actionben, a Mylordban és a Darlingban dolgoztam, az új helyeken nem.

Mi fogja megkülönböztetni a Crazy Carrotot a többi hasonlótól? Van valami specialitása?

– Dobókockával válthatod meg az aznap esti fizetést. Hogyha két hatost dobsz, akkor csak a számla kétezer forint feletti részét kell kifizetni. Volt már bóléparti, és ezentúl is rendszeresen akarok készíteni, mert nagyon jól sikerült. És lesznek egyet fizet, kettőt kap akciók.

Amikor a Mylordot berendeztétek, akkor mondtad, hogy dumálós hely lesz. Egy kicsit ez is olyan hangulatúnak tűnik.

– Ezt is szeretném. Hogy társasági élet legyen, hogy akár társasjátékot is játsszanak a vendégek, hogy arról szóljon az egész: beülünk beszélgetni, barátokkal találkozni, mint egy klubban.

Ez tőled függ elsősorban, nem a dizájntól.

– Régen is teljesen mindegy volt, hogy hívták a bárt, mindenki azt mondta: megyek a Lolához. Valaki egyszer kijelentette, hogy én egy melegikon vagyok. Hát 91 óta dolgozom a meleg-vendéglátásban. A szerelem vitt el innét, de visszahozott az éjszaka. Ez mindig is az én közegem volt.

Láner László

Nincsenek megjegyzések: